donderdag 19 mei 2016

An

An is een Japanse film die gaat over dorayaki (Japanse pannenkoekjes) met rode bonenpasta (an). De kok Sentaro runt een klein bakkerszaakje waar hij dorayaki verkoopt. De zaak loopt niet zo goed, tot op een dag de 70 jarige Tokue langs komt. Zij wilde altijd al het werk dat Sentaro doet, doen. De bonenpasta die zij hem laat proeven is het lekkerste wat hij ooit geproefd heeft. Sentaro neemt Tokue aan. De zaak begint heel goed te lopen. S'ochtends als de zaak open gaat staat er al een rij voor het verkoopluik. Sentaro is nog nooit zo gelukkig geweest. Op en dag staat er geen rij meer voor het verkoopluik. Hoe dat komt ga ik lekker niet verklappen. Je moet de film dan gewoon lekker zelf kijken!;)

De film is een vrolijk drama met momenten dat de kijker kan lachen van geluk en huilen van verdriet. Het is een buitengewoon goed geschreven en geacteerde film die je zeker een keer gezien moet hebben.

An: regie Naomi Kawase.

De film An is al bijna overal in Nederland uit de bioscoop. Voor de laaste draaidagen kijk op: http://www.biosagenda.nl/film_an_29775.html

Hier onder vind u de trailer:
xxx Nika