zaterdag 11 juni 2016

Sushi

Sushi is een echte delicatesse uit de Japanse keuken, een hapje gemaakt uit rijst met rijstazijn en vulling opgerold in een blaadje nori. Oorspronkelijk is het vis die vergist word met rijst, maar toen Japanners gingen wennen aan rouwe vis eten, werd voor de vergiste smaak rijstazijn toegevoegd. Sushi begon in Tokio als street food, maar werd in het begin van de 20ste eeuw over de rest van Japan verspreid. In de tweede helft van de 20ste eeuw verspreidde het zich ook over de rest van de wereld.
Nu kun je zelf de benodigdheden voor sushi in sommige Nederlandse supermarkten kopen. Zelf maak ik best wel vaak sushi thuis. Mijn favoriete vulling voor sushi zijn:

  • zalm met Philadelphia
  • wortel met krabsticks en avocado
Het sushi recept dat ik altijd gebruik: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R793574/zalmrol-nori-maki

Wat trucjes: 
  • Maak je handen nat als je de rijst over de nori gaat verspreiden. Dan plakt de rijst niet aan je vingers. 
  • Voeg wat geroosterde sesamzaadjes toe aan de vulling
  • Probeer in plaats van soja saus een keer ketjap te gebruiken. Dat is nog lekkerder. 
  • Plak de plasticfolie waarin je het bamboe matje doet vast met plakband zodat het extra goed blijft zitten!
xxx Nika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten